Vesikulkuneuvon ensirekisteröinti

Ensirekisteröinti on tehtävä ennen vesikulkuneuvon käyttöönottoa Suomessa. Ensirekisteröinnillä tarkoitetaan kaikkia ensimmäistä kertaa Suomeen rekisteröitäviä vesikulkuneuvoja. Rekisteröinnin edellytyksenä on, että vesikulkuneuvo otetaan käyttöön Suomessa.

Kirjaudu Oma asiointi -palveluun ja valitse Ensirekisteröi vesikulkuneuvo -palvelu. Täydennä omistajien/haltijoiden, vesikulkuneuvon ja sen moottorin tiedot.
Oma asiointi -palvelussa
Maksa ensirekisteröinti ja palaa palveluun, josta saat vahvistuksen.
Ensirekisteröinnin jälkeen rekisteröintitodistus postitetaan sinulle Väestörekisterikeskuksen tietojen mukaiseen omistajan osoitteeseen. 

Edellytykset

  • Olet vesikulkuneuvon tuleva omistaja ja vähintään 18-vuotias
  • Oma asiointi -palvelu edellyttää tunnistusta

Huomioitavaa

  • Palvelussa tarvittavat liitteet (voit kuvata ne esim. mobiililaitteella tai skannata):
  • Käsittelyaika noin 1-2 viikkoa

Vaihtoehtoiset asiointikanavat

  • Asioi henkilökohtaisesti sopimusrekisteröijän luona
  • Täytä ja lähetä Ilmoitus vesikulkuneuvorekisteriin -lomake ja liitä tarvittavat liitteet. Toimitusosoite: Liikenteen turvallisuusvirasto, PL 320, 00101 Helsinki

Vesikulkuneuvoa, joka on ensirekisteröity ja saanut rekisteritunnuksen, voi käyttää normaalisti jo ennen rekisteröintitodistuksen saapumista. Viranomaiset voivat tarvittaessa tarkistaa järjestelmästä, että vesikulkuneuvo on rekisteröity ja todistustilaus on vireillä. On kuitenkin hyvä pitää mukana kauppakirjaa vesillä liikuttaessa.

Tutustu myös:

www.trafi.fi/veneily

Lainsäädäntö:

Laki vesikulkuneuvorekisteristä (Finlex)

 

Aloita palvelun käyttö