Vesikulkuneuvon rekisteritiedot

Rekisteritunnuksella voit tarkastaa minkä tahansa rekisteriin merkityn vesikulkuneuvon tiedot. Kirjautuneena käyttäjänä Oma asiointi -palvelusta saat vastaavat tiedot omistamastasi tai hallinnassasi olevasta vesikulkuneuvosta.

 

Käytä tätä palvelua, jos

  • olet hankkimassa vesikulkuneuvoa ja haluat tutustua vesikulkuneuvon julkisiin liikenneasioiden rekisteritietoihin (maksullinen)
  • haluat selvittää vesikulkuneuvon nykyiset omistajat/haltijat ja omistushistorian (maksullinen)
  • haluat tarkemmin tutustua oman vesikulkuneuvosi rekisteritietoihin (maksuton)

Huomaa

  • rekisteritietojen tietosisältö vaihtelee tietojen julkisuudesta ja vesikulkuneuvon rekisteröinnin ajankohdasta riippuen. Trafin rekisterissä on omistaja- ja haltijatiedot 1.8.2014 alkaen. Tietoihin voi sisältyä tietojenluovutusrajoituksia, jolloin Trafi ei voi luovuttaa vesikulkuneuvon tietoihin liittyviä henkilötietoja. Tämä ei vaikuta rekisteritietojen hausta perittävään maksuun
  • Huomioithan ennen palvelun käyttöä, että palvelussa palautuvia tietoja ei saa käyttää millään tavalla lainvastaisesti tai sellaiseen käyttötarkoitukseen, jolla vaarannettaisiin henkilöiden yksityisyydensuojaa.
  • Palvelun palauttamia tietoja on tarkoitus hyödyntää lähtökohtaisesti kuluttajien vesikulkuneuvokaupan yhteydessä varmistamaan kaupan luotettavuutta vesikulkuneuvotietojen tai omistajan osalta esimerkiksi selvittämällä, että myyjä omistaa vesikulkuneuvon. Muiden hyväksyttyjen käyttötarkoitusten on liityttävä vesiliikenteen turvallisuuteen, vesikulkuneuvoihin, vesikulkuneuvoliikenteeseen tai sen aiheuttamiin ympäristöhaittoihin.

Edellytykset

  • tiedossasi on vesikulkuneuvon täydellinen rekisteritunnus

Tutustu myös

Veneily-sivusto

Lainsäädäntö

Laki vesikulkuneuvojen rekisteröinnistä

Laki liikenteen palveluista